Ulubey Forum
Eylül 09, 2010, 12:10:44 ÖS *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Forum Üyeliği için GERÇEK AD ve SOYADINIZ'ı kullanmanız gerektiğini unutmayın!

Ana Sayfa   Forum   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: SUAYP TEPESİ TEL KAFESE HAPSEDİLECEK  (Okunma Sayısı 465 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Beytullah SES
Jr. Member
**

Veteriner Hekim İNSANLIK İÇİN

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #6 : Kasım 28, 2009, 09:54:18 ÖÖ »

DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR.......MÜDÜRLÜĞÜ

Şuayp Tepesi   Karaca ve Geyik Üretim istasyonu  olarak  projeye başlandı...

ORDU Valiliği İcraatları olarak Özel idare bütçesinden kaynak buldu ve 1 Peysaj Mimarı... 1 Avcı Dernek Başkanı...  akıl bulan projenin  Ankara ayağında görüş istendi...  Alan küçük  olduğu için bölge olsa olsa Yabani Hayvan Rehabiliyasyon Merkezi olabileceği görüşü  ile aydınlandı...

Hatta sırf adeta Projeye karşı olan birilerine inat projede birde Veteriner Hekim  Bekçi ve bakıcı da  isdihdam edileceği lanse edildi...

HABİTAT...ŞUAYP TEPESİ  yaklaşık 20 000 dekar   fındık bahçeleriyle kaplı bir bölgenin ortasında 70   hektar yüz ölçümüne sahip su kaynağ olmayan ortalama 50 derece   eğimli KONİK  bir yapısı ve bitki örtüsüyle  yaban hayvanları için   adeta bir KORUNAK iken  4500 metre   çevresi  2 metre yükseklikte  doğal hayatta yaban hayvanlarının tanımlayıp kendilerini sakınamadıkları  KAFES TELİ ile  çevrilerek   KATLEDİLDİ...

Şimdilerde ülkemin kaynakları verimlilikten uzak YABAN  HAYATINA ADETA TUZAK olarak vücut buldu...
             Habitattan Ekosistemden anlamayan dikdatör zihniyetteki  irade sahipleri şimdilerde   TAVŞAN ... KARACA hatta  GEYİK sparişleri vermekteler... Mevcutlar ise   bir bilinmezliğin tel örgülerine çarparak çoktaan   telef oldular...

Burası   TÜRKİYE diyenlerim de vardır bu süreçte   ben BU VATAN BİZİM diyorum  ve ŞUAYP TEPESİNE sahip çıkacak yazılarımı iletişim imkanı bulduğum tüm ortamlarda kamuoyu oluştururken Malum.....BAĞDAKİ yani Bölgedeki  Veteriner Hekim  olarak   muhalif yazılarımdan dolayı    gayrı resmi uyarı bile aldım .  Karadeniz Coğrafyasını bilmeyen yetkililerden...

SÖZÜN ÖZÜ TÜRKİYEDE YABAN HAYATININ  SAHİBİ YOK...

KUDRETE  boyun eğenler  MERHAMET ...   AKLA boyun eğenler SAYGI bekler...ALLAH AKIL YOLUNDAN AYIRMASIN..( A.SES)

Sn Ramazan Bey  gibi bu süreci bende hayretle izliyorum ...,

Bu vesileyle beni düşüncesel de olsa  destekleyen meslektaşım  Sn Boztepe'ye teşekkürlerimi sunarken geçmişolsun dileklerimi tekrarlıyorum.Umarım AVRUPADAKİ TÜRK VETERİNER HEKİMLERİ olarak kurumsallaştıktan sonra bu tür projelere daha etkin MÜDAHİL olurlar.

Beytullah              Veteriner Hekim

Beytullah SES
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #5 : Kasım 28, 2009, 09:46:03 ÖÖ »

Merhaba,

Bilindigi üzere uzun bir süre elimde olmayan nedenlerden dolayi
ülkemizdeki bazi calismalarima ara vermistim.
Tam hersey yoluna girdi diyerek calisma azmimi kamcilamisken tesadüfen
beni cok üzen bir gazete haberi ile sarsildim.

Daha önceleri görüs ve tespitlerine cok önem verdigim bir
meslektasimin dikkat cekmesi üzerine
Ordu'nun Ulubey ilçesinde bulunan ve 683 metre yüksekliğindeki "Şuayip
Tepesi", 'Yaban Hayvanları Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi!?'
olarak düzenlenmek isteniyor adli projeyi mercek altina almistim
Elbetteki burada konunun teknik ayrintilarina ve gerekcelerine
girmeyecegim. Ancak böylesi bir calismanin götürüsünün getirisinden
daha fazla olacagini ispatlayan bir takim verilerle ilgili birimleri
uyarmaya calistim. Bu amacla yetkili yerel birimlerle yazismalarim
oldu ve ayrica bir Ankara ziyaretimde konunun muhataplari ile konu
hakkinda istisarelerde bulundum.
Bütün bu görüsme trafiklerinden projeden vazgecilecegine dair bir
izlenim edinmistim. Ve gönül rahatligi ile bir sey yapmis olabilmenin
zevkini bile yasamistim.

Ancak 09.11.09 tarihinde yaptigim bir arsiv arastirmasindaki bir
gazete haberinde;

"Ordu'da Yaban Hayatı Kurtuldu haberi 05 Haziran 2009 Cuma haberleri
 - 9. Nov. - [ Diese Seite übersetzen ]
Vali Kaban'ın konuşmasının ardından Şuayip Tepesi, 'Yaban Hayvanları
Kurtarma ve ... R BOZTEPE. Simdilerde 125 yillik Milli Park basarisiz
kaldi deniliyor. ...
www.haberfx.net/orduda-yaban-hayati-kurtuldu-haberi-53264/ "

sözkonusu projenin haziran ayinda acilisinin yapildigini ögrendim.
Üstelik gazetenin bir okuyucusu daha önceleri yayinlanmis bir
makalemden alintilar yaparak yorum yapmis.

Inanin cok üzüldüm ...
 ...Elbetteki umutlarimi korumaya calisacagim...

Bu yaziyi duygularimin depresivlesmesi neticesindeki dostca bir
paylasim olarak kabul edilmesi dilegimle yorumlariniza sunuyorum.

Selamlar Saygilar

R,Boztepe
Yaban Hayatı Uzmanı
Veteriner Hekim
Beytullah SES
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #4 : Kasım 28, 2009, 09:25:54 ÖÖ »

Ulubeye Yaban Hayvanları Geliştirme Sahası Kuruluyor
ÖZELHABER

Ordu nun Ulubey İlçesi Şuayip tepesi Yaban Hayatı Geliştirme sahası olarak tanzim edilerek av ve doğa sevenlerin hizmetine açılacak.Burada yetişen hayvanlar  özel avlanmaya dönüştürelerek av turizmine güzellik katacak.Ordu Valisi Ali Kaban Vali Yardımcısı ve Ulubey Kaymakam vekili Dr.Mehmet Turan Çuhadar Çevre Orman Müdürlüğü Orman Doğa Koruma Milli Parklar Mühendisi Ufuk Dumandan Şuayip tepesi alanına yapılabilecek çalışmalarla ilgili bilgi aldılar.Her tarafı telle çevrilecek olan alana Geyik,karaca Yaban Domuzu, bırakılarak özel av alanı olacak.Bölgenin en güzel tepelerinden olan şuayip tepesinde hem yaban hayvanları barınacak hemde hazineciler tarafından devamlı talan olmaktan kurtarılarak yapılan av ilçeye ve yöre halkına döviz getirecek.14.06.2008/Karadeniz Bayrak Gazetesi/ Ahmet Bayrak /Ordu-Ulubey/S:24.00

Beytullah SES
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #3 : Haziran 11, 2009, 04:51:27 ÖS »

“İçimizdeki beyinsizlerin yaptıkları yüzünden bizi helâk eder misin, Allahım!” (A'raf Suresi, 155)
Se®kaN GsM
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Aralık 22, 2008, 06:10:52 ÖS »

bişeyler yapmayamı çalışıyorlar bişeylere zararmı veriyorlar bişeyi bilmedenmi yapıyorlar bişey yapmak içinmi yapıyorlar anlamış deilim
Beytullah SES
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #1 : Kasım 28, 2008, 02:44:14 ÖS »

Kabadüz ve Ulubey ilçelerini ziyaret eden Ordu Valisi Ali Kaban,ilçeler hakkında bilgi aldı.

Kategori : Şehircilik Çevre
  Yorum Sayısı : 0
  Okunma : 42
  Tarih : 12 Temmuz 2008 02:44

Vali Yardımcısı Mehmet Turan Çuhadar, Belediye Başkanı Akif Atlı ve ilçe protokolü tarafından karşılanan Vali Kaban, karacaların çok sayıda bulunduğu Şuayip Tepesi ile ilgili son gelişmeler hakkında bilgi istedi.

Şuayip Tepesi'nin korunması için çalışmaların devam ettiğini belirten Vali Yardımcısı Çuhadar, 50 bin YTL'ye tepenin çevresinin çevrileceğini kaydetti. Tepenin etrafındaki ağaçların kullanılmasıyla direk maliyetlerinin düşürüleceğini aktaran Çuhadar,"50 kadar karacanın yaşadığı Şuayip Tepesi'nin Ordu'ya kazandırılması için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.
İlçedeki eğitim, sağlık ve kömür yardımlarıyla ilgili bilgilerde alan Vali Kaban daha sonra ilçeden ayrıldı.

YORUM:Heba olacak 50 bin YTL... Şuayp Tepesini tel kafes içine almak bölgede ekolojik yapıyı tahrip etmek anlamına gelir.Geniş bir alanda yaban hayatı yaşamsal döngü arayışı içinde iken  Şuayp tepesini ancak tehlike şartlarında barınak olarak kullanabilir.Yaylım alanı dediğimiz beslenmek ve su ihtiyacını karşılamak, yavru büyütüp yetiştirmek için çevre köylerin arazilerini kullanmak zorundadırlar.Diğer taraftan Şuayp Tepesigibi bir alanda 50 kadar KARACA yaşamasının imkanıda yoktur .Tepenin etrafı çevrilince ancak hasbel kader tel örgü içine giren Karaca gibi düşmanlarından ancak kaçarak korunabilen hayvanlar tel örgülere çarpıp ölecektir.Bu projeyi bir maharet olarak görenler HABİTAT'ı       HEPATİT   ten ayıramayanlar olsa gerek.
Beytullah SES
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri E-Posta
« : Kasım 28, 2008, 02:23:56 ÖS »

ÖZELHABER

Ordu nun Ulubey İlçesi Şuayip tepesi Yaban Hayatı Geliştirme sahası olarak tanzim edilerek av ve doğa sevenlerin hizmetine açılacak.Burada yetişen hayvanlar  özel avlanmaya dönüştürelerek av turizmine güzellik katacak.Ordu Valisi Ali Kaban Vali Yardımcısı ve Ulubey Kaymakam vekili Dr.Mehmet Turan Çuhadar Çevre Orman Müdürlüğü Orman Doğa Koruma Milli Parklar Mühendisi Ufuk Dumandan Şuayip tepesi alanına yapılabilecek çalışmalarla ilgili bilgi aldılar.Her tarafı telle çevrilecek olan alana Geyik,karaca Yaban Domuzu, bırakılarak özel av alanı olacak.Bölgenin en güzel tepelerinden olan şuayip tepesinde hem yaban hayvanları barınacak hemde hazineciler tarafından devamlı talan olmaktan kurtarılarak yapılan av ilçeye ve yöre halkına döviz getirecek.14.06.2008/Karadeniz Bayrak Gazetesi/ Ahmet Bayrak /Ordu-Ulubey/S:24.00

Kategori : YEREL HABER
  Yorum Sayýsý : 
  Okunma : 327
  Tarih : 15 Haziran 2008

Yazdırılabilir Sayfa |   |  Tavsiye Et |  Yorum Yaz

Bu habere toplam 3 yorum yazılmıştır.

Beytullah SES [ 19 Temmuz 2008 13:47 ]
Umarim bu kadari da sizin benden istediginiz " BİR    YORUMDA SİZ GÖNDERİN" seklindeki yari sitem yari bilmsel ama bir kadarda icinde bir cok sey sakli iki sözcükle istediginiz katki amacli yorum anlaminda tarafinizdan kabul görür.

Ayrica bu arada bahsini ettiginiz doga harikasi iki beldemizide bu arada hem soziolojik hem cografik anlamda tanima firsati buldum ve emin olun bir gün ziyaret edecegim yerler listesinde simdiden yer aldilar.

Ancak ne biolojik ne ekolojik vb. anlamda hicbir calisma yapilmamis olmasi cok elim ve üzücü.

En icten mesleki saygilarimla

R. Boztepe

Hamit DOranoğlu [ 24 Haziran 2008 16:18 ]
Şuayp tepesinde eskiden anılan şifalı su yok,kışın kar suyu olurda yazın yaban hayvanları için içmeye SU bulunmaz.Devlete ait Ormanlık arazinin Etrafı çevrilince ENGEREK YILANI VE KERTENKELE üretim sahası olabilir.

Beytullah SES [ 24 Haziran 2008 15:24 ]
Önce Ünye asar Kayası şimdi Ulubey ŞUAYP TEPESİ,

Sülün avlaklarında 10 dönüm araziye 1 sülün düşse ava açılıyor iken Asar kayası ormanlıklarına 5 dönüm ormana 1 sülün toplam 2500 sülün X ytl... 1 sülün yumurtası bile yok bugün.Avcılar suçlandı tilkiler bayram etti...

ULUBEYİN ŞUAYİP tepesi kaç dekar ve kaç domuz ve kaç karaca ,kaç Çakal, Kaç Tilki, Kaç Porsuk,Kaç sansar ı bir arada barındıra bilir hele hele etrafı çevrilince???

Bu sorunun cevabını verebilen varsa bende Sülün Üretim çiftliklerini biliyorum da devletin Yaban Domuzu ve Karaca üretim çiftliklerinin yerini sorayım .

Ve daha neler neler soralım Ulubeyli olarak

ŞU ŞAYIPe AYIP ETMEDEN...

Yorumların tamamını okumak için tıklayın.

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!